Perquè elpetitmiquel

Elpetitmiquel és l’escola d’educació infantil (3-6 anys) i primària (7-12 anys) del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic. És una escola viva, activa, creativa i col·laborativa on s’assenten les bases per a futurs aprenentatges. Elpetitmiquel té una manera de fer i ser pròpia. Són les 15 claus de primària a elpetitmiquel. I és que a l’aprenentatge és un procés de descoberta. 

1.
Per nosaltres cada nen i cada nena són únics.

2.
Creem entorns d’aprenentatge que ajuden el nen i la nena en el seu procés de maduresa i autonomia.

3.
L’entorn natural i saludable ens acompanya en el procés d’aprenentatge i la seva interacció ens fa més inquiets i desperts.

4.
Fem projectes interdisciplinaris, cooperatius i col·laboratius. En són una mostra els projectes d’elpetitmiquel com “Artistes mestres de coneixement”, “Escriptors mestres de paraula”, “Elemental estimat Watson” i “Ciència en acció”.

5.
Posem èmfasi en el coneixement i l’experimentació en l’Art, la Ciència, les Humanitats, la Comunitat i les Llengües.

6.
Donem valor a la creació, la imaginació i la descoberta.

7.
Potenciem la participació, el treball en equip i la presentació de resultats.

8.
Fem activitats fora del centre per interactuar amb l’entorn: sortides, colònies, intercanvis i natació entre d’altres.

9.
Tots els espais de l’escola són vàlids per a l’aprenentatge. L’arquitectura està al servei de l’estratègia pedagògica.

10.
Tenim conveni amb l’Escola de Música de Vic, participem de projectes amb centres de la ciutat, i amb escoles de la Fundació Tr@ms.

11.
Avancem cap a una educació internacional. Posem èmfasi, tant en el camp del plurilingüisme (auxiliars de conversa, projectes d’anglès, escola d’idiomes) com l’assoliment de la competència global. Promovem aprendre a participar en un món interconnectat i a interactuar amb persones d’arreu, i a apreciar i respectar la diversitat

12.
Donem continuïtat al procés educatiu: de 3 a 18 anys.

13.
Promovem el desenvolupament d’itineraris personals a través de les propostes Més enllà de l’educació formal. Eltastaolletes, Els matiners, l’Escola d’idiomes, l’Escola d’estiu i el Projecte biblioteca també formen part del projecte educatiu.

14.
Família, mestres, nen i nena fem un equip.

15.
Ens agrada anar a l’escola.

A elpetitmiquel, cada instant és únic.